schrijf coaching

‘Schrijf een boek in 4 maanden!’

 

‘Vertrouw het papier en het papier vertrouwt jou!’

– Perdiep Ramesar, coach & trainer

 

 • Ben jij een expert en wil je dat zwart-op-wit vastleggen?
 • Wil jij de wereld tonen dat zij bij jou terecht kunnen voor deskundig advies?
 • Wil jij jouw verhaal kwijt?
 • Heb jij een boodschap die je aan de wereld wilt nalaten?

Dan is een boek schrijven een prachtig idee!

Met een boek verwerf je een expertstatus die stevig in de markt komt te staan. Ook al wordt het internet wat betreft marketing de ‘jé van hét!’. Een boek wordt door de consument nog steeds als deskundig en professioneel gezien. Een boek opent deuren tot podia, panels, (samenwerkings)partners én last but not least meer klanten!

Wat schrijf ik nou? Is een boek een mooi marketingmiddel?

Jazeker! Dat schrijf ik inderdaad. Met een boek op jouw naam positioneer je jezelf als expert en jouw producten en diensten op een professionele manier in de markt. Expertmarketing dus!

(Bovendien kun je dan stellen dat je een boek op jouw naam hebt staan, wat leuk is voor jou én voor het nageslacht!)

 

Maar dan komen bij jou vast de volgende gedachten op:

‘Ja, maar ik heb nog nooit een boek geschreven!’

‘Ik kan niet schrijven!’

‘Wie wil mijn boek nou lezen!’

‘Wie ben ik die een zogenaamd expert wil zijn!’

‘Ik ben zo’n perfectionist, dat boek kom nooit af!’

‘Ik heb last van uitstelgedrag en onzekerheid, waardoor ik het nooit zal presteren om dat boek uit te brengen!’

‘Ik heb helemaal geen verstand van het schrijven en het uitgeven van een boek!’

Raad eens? Je bent niet alleen.

Ik snap het helemaal. Deze gedachten zijn zó herkenbaar. Ook zijn ze begrijpelijk en verklaarbaar. Maar ze zijn onnodig, omdat een boek schrijven een vaardigheid is, een skill die je kunt leren. Het schrijven van een boek wordt ook wel een louterende ervaring genoemd. Dat klopt wel, maar alleen in die zin dat je jezelf en jouw belemmerende overtuigingen zult tegenkomen. Is dat erg? Integendeel! Sterker nog, het schrijfproces brengt jou dichter bij jezelf. Je leert jezelf (nog) beter kennen en je ontwikkelt jezelf persoonlijk op een ongebruikelijke manier.

Ik wil jou daar graag bij helpen!

Ik heb alle vragen, angsten en overtuigingen die er maar zijn rondom het schrijfproces mogen ervaren en ik heb ermee leren omgaan. Als journalist én als auteur. Ik schreef dagelijks berichten artikelen, blogs en ik heb ook nog eens 2 boeken en verschillende E-Books op mijn naam staan.

Ik heb behoorlijk wat tegenover mijn vragen, angsten en overtuigingen kunnen stellen om die te beantwoorden, te overwinnen en te doorbreken. Al die ervaring, kennis en vaardigheden deel ik graag met jou.

Of het nu een papieren boek, een E-Book of een serie artikelen of blogs is, ik kan jou helpen om dat volgens sommigen ‘intimiderende’ witte vel te vullen met jouw boodschap, jouw verhaal én jouw expertise.

Moet je nu veel tijd hebben om een boek te schrijven?

Sommige mensen denken van wel, maar niets is minder waar. Ik heb een auteur begeleid die startte met een halfuurtje per dag in de ochtend. En, je zult het nauwelijks geloven, in 4 maanden was zijn boek van 12 hoofdstukken uitgeefklaar en het was nog goed ook.

 

 

schrijfcoaching 

Wat wordt mijn rol in jouw schrijfproces?

Ik coach jou van begin tot eind bij het schrijven van jouw boek, of zolang jij dat wilt.

Wat houdt dat in?

Ik houd je met een fantastisch Nederlands woord ‘accountable’, oftewel: ik houd jou aan jouw structuur die we samen creëren, aan jouw schema die we samen maken, ik motiveer je, ik bevraag je en ik vang je op. Ik ben de opening naar de deur van schrijverschap én ik ben de stok achter de deur die jou weerhoudt van uitstelgedrag, van het ‘zwemmen’ in de stof en het vastzitten in oude negatieve patronen. Als coach ben ik er voor jou als auteur en als persoon. Kortom: 2 vliegen in één klap!

Ook lees ik jouw teksten met mijn deskundige ogen, redigeer ze op taal, grammatica en leestekens, maar óók op leesbaarheid én aantrekkelijkheid. Ik zal diegene zijn die tegen jou zegt: “Zoals het hier staat, begrijp ik niet wat je bedoelt. En als ik het als jouw schrijfcoach niet begrijp, hoe zal een leek of jouw klant dit dan snappen? Volgens mij kun je dit beter op deze manier aanpakken, of op die wijze omschrijven. Dan wordt het begrijpelijk, leesbaar én aantrekkelijk”.

Nee, geen dure, luxe schrijfretreats in het buitenland waar je in 1 of 2 weken een paar hoofdstukken onder begeleiding schrijft. Nee, gewoon in jouw eigen situatie, binnen jouw eigen beschikbare tijd en onder duurzame begeleiding. Nee, gewoon thuis achter je computer, want dát is de plek waar het schrijfproces werkelijk plaatsheeft. Nee, gewoon in je hoofd, je hart en jouw ziel, want dát zijn de plekken waar inspiratie werkelijk wordt omgezet in creatie. Dat is de vruchtbare grond van waaruit jouw boek of jouw serie teksten uit ontspruit.

Jouw hoofd voor de ideeën, jouw hart voor jouw passie en liefde, jouw ziel voor jouw boodschap aan de wereld.

‘Vertrouw het papier en het papier vertrouwt jou!’

– Perdiep Ramesar, coach & trainer

 

Een schrijfcoachingstraject is op maat en is bedoeld voor een concreet en duurzaam resultaat, zowel voor jouw product als voor jouw persoon.

 

 

Wat biedt deze Schrijfcoaching jou?

Schrijftechniek:

 • Leer je een schrijfstructuur opzetten.
 • Leer je een schrijfschema maken.
 • Leer je een hoofdstukindeling maken.
 • Leer je beter Nederlands schrijven.
 • Leer je creatiever schrijven.

 

Schrijversmindset:

 • Leer je jezelf te motiveren.
 • Leer je een inspirerende schrijfomgeving creëren.
 • Leer je jezelf goed te voelen voor én over het schrijfwerk.
 • Leer je belemmerende overtuigingen verwijderen.
 • Leer je negatieve gedachten te neutraliseren of om te turnen.
 • Leer je ‘accountable’ te blijven.
 • Leer je afgesproken deadlines te halen.
 • Leer jij jouw boek of serie teksten werkelijk te manifesteren in plaats van er alleen over te dromen.

 

BONUS:

 • Jouw teksten worden door deskundige ogen meegelezen op begrijpelijkheid en aantrekkelijkheid.
 • Jouw teksten worden door een expert geredigeerd en gecorrigeerd op taal, grammatica én leestekens.

 

De schrijfcoaching vindt volledig online via Zoom plaats. Iedere maand heb je 1 of 2 sessies van maximaal 2 uur met mij, waarin we al het bovenstaande zullen behandelen, stap voor stap. In de praktijk zal het schrijfproces meteen beginnen en start je meteen met schrijven.

Eerst zul je een intake van max. 1 uur met mij hebben over jouw schrijfervaring, jouw schrijfsituatie én jouw idee voor het boek of serie teksten. Aan de hand daarvan bespreken we hoeveel tijd wij nodig hebben om ervoor te zorgen dat jij dat boek of die serie helemaal afrondt.

kosten

Intake: 77,00 (excl. BTW)

Schrijfcoaching: 247,00 (excl. BTW) per losse sessie.

Om een zo duurzaam mogelijk resultaat te bereiken, heb ik voor de schrijfcoaching ook een abonnement-systeem van minimaal 4 maanden. Dan kost 1 sessie per maand 200,00 (excl. BTW). Dan wordt dit in totaal minimaal 800,00 (excl. BTW) of bij 2 sessies per maand minimaal 1600 (excl. BTW). Deze kosten zijn inclusief het meelezen, het redigeren, het corrigeren en de taaladviezen.

Heb je belangstelling?
Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

DEEP CONSULTANCY

onderdeel van R&R VOF
Dordtsestraatweg 592
3075 BN Rotterdam
06 23871782
info@perdiep.nl

KvK: 69507732
BTW nr.: NL8578988B01

Communicatie = Verbinden
Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te leren om op een zakelijke of persoonlijke, maar vooral op warme en authentieke wijze te verbinden met elkaar.