schrijf coaching

‘Schrijf jouw boek in 4 maanden!’

 

Met mijn hulp!

Speciaal voor ondernemers, coaches en trainers met weinig tijd én mensen die hun verhaal of boodschap met de wereld willen delen!

Stel je eens voor, dat je een boek hebt geschreven en dat je daarmee meer klanten aantrekt én daardoor meer winst maakt, omdat mensen jou door jouw boek nóg serieuzer nemen als ondernemer, coach of trainer.

Stel je eens voor, dat jij wordt uitgenodigd als spreker op verschillende podia om jouw verhaal te vertellen over jouw dienst of product, omdat jij als expert een boek op jouw naam hebt staan.

Hoe zou het voor je zijn, als mensen zich door jouw boek laten inspireren?

Of juist dat je anderen goed helpt door jouw kennis en expertise in een boek te gieten?

Een boek is sinds jaar en dag een effectief middel om veel mensen te bereiken met jouw persoonlijke of zakelijke verhaal.

Beeld jij je eens in hoe jij je voelt, als jij de wereld jouw boodschap in boekvorm nalaat en dat jouw boek nog vele jaren later nog steeds op vele boekenplanken staat.

Maar…..

 • Een boek schrijven kost toch héél véél tijd?
 • En wie zit er nou te wachten op mijn boek?
 • Ik weet niet hoe of waar ik moet beginnen, want het lijkt wel op enorme berg werk.
 • Geen idee hoe ik mijn idee of gedachte in een boek krijg.
 • Ik vraag mij af hoe mijn lege Word-document een werkelijk boek op Bol.com of in de boekhandel wordt.
 • En ik weet niet met wie ik in vertrouwen kan sparren en die mij op een professionele manier achter de broek aanzit, zodat het schrijven ook daadwerkelijk gebeurt.

 

Hoe zou jij het vinden, als ik jou help bij het schrijven van jouw eigen boek?

Zodat je niet alleen jouw droom om een boek te schrijven realiseert, maar dat ook nog in een onafzienbare tijd!

Jij van mij een schrijfstructuur op maat krijgt die écht voor jou werkt.

Dat ik samen met jou een werkstructuur creëer die bij jou past, waarmee jij jouw boek schrijft naast al jouw drukke werkzaamheden.

Zonder dat het jou te veel tijd, energie en stress kost.

Dat ik jou help bij al jouw belemmerende overtuigingen over het schrijven van jouw boek, waardoor ze als sneeuw voor de zon verdwijnen.

En jij het schrijven van het boek vooral als een creatieve invuloefening ervaart.

Dat het schrijven van een boek leuk wordt en je er juist energie van krijgt.

En dat ik jou ontzorg bij jouw teksten, door die na te lezen én jouw teksten te redigeren op taal, opbouw, leesbaarheid én aantrekkelijkheid.

Als je meedoet met de schrijfcoaching, ben ik jouw meest betrokken & praktische schrijfcoach bij het schrijven van jouw boek. Een boek schrijven wordt vaak een eenzaam proces genoemd, maar dat hoeft voor jou dus niet zo te zijn. Niet met mij aan jouw zijde. Met mij sta je er niet meer alleen voor!

Dat wil jij toch ook?

 

Testimonial

“Het schrijven van een boek is een solistisch traject. Weken, zo niet maanden, ben je bezig met het verwoorden wat er in je gedachten omgaat. Je gaat door de verschillende schrijversfases heen en op die momenten is het heel fijn om een ervaringsgerichte gesprekspartner als Perdiep te hebben. Ik kan Perdiep dan ook van harte aanbevelen.”

Vincent van der Burg, psycholoog, econoom, ‘Het Boek voor Coaches’.

 

Je bent er klaar voor om dat kleine vonkje van verlangen om ooit een boek te schrijven – met diepe passie voor jouw verhaal of expertise – expressie te geven in de vorm van woorden op papier.

Jij wilt graag de volgende stap met jouw onderneming zetten en meer winst maken met een boek van jouw eigen hand, maar je hebt niet zoveel tijd.

 • Met een aanpak-op-maat krijg je van mij een werkstructuur die bij jou past en waarmee jij in 4 maanden jouw boek kunt schrijven.

Jij wilt jezelf profileren als expert met een boek op jouw naam, maar je vraagt je af of wat jij te delen hebt wel uniek is?

 • Ieder mens is uniek. Dus ook jouw persoonlijke verhaal over het leven of jouw beleving van jouw professie. Met de schrijfcoaching ontdek jij onder mijn begeleiding jouw missie, visie én jouw unieke verhaal voor jouw boek.

Jij hebt een boodschap die jij de wereld wilt nalaten, maar je vraagt je af wie er op jouw verhaal zit te wachten?

 • Met de coaching overwin jij met mijn hulp alle belemmerende overtuigingen die jij hebt over het schrijven van jouw boek. Je komt af van de belemmeringen, die jou tot nu toe hebben tegengehouden om te ‘schijnen’ op papier.

Mensen zeggen tegen jou dat je een boek zou moeten schrijven, maar je weet niet hoe en waar je moet beginnen?

 • Tijdens de schrijfcoaching help ik jou een compleet schrijfproces creëren, waar jij je goed bij voelt en direct resultaat boekt.

Testimonial

“Perdiep Ramesar is an extraordinary performance and results coach. He has such a powerful listening of his clients and can activate creativity in people with his unique way of empowerment. If it was not for Perdiep’s one to one coaching sessions I would have been procrastinating about writing my debut book. He got me powerfully into action. Perdiep stands for transforming the lives of his clients so that they discover their own brilliance. Thank you Perdiep. It is a privilege and honour to have you in my life.

Saj Shah, jurist, apotheker en innovator in plezier in het leven in Londen.

 

schrijfcoaching 

Het schrijfcoachingstraject bij mij is op maat en is bedoeld voor een concreet en duurzaam resultaat, zowel voor jouw product als voor jou als persoon.

Wat biedt deze Schrijfcoaching jou?

Schrijftechniek:

 • Leer je een schrijfstructuur opzetten.
 • Leer je een schrijfschema maken.
 • Leer je een hoofdstukindeling maken.
 • Leer je beter Nederlands schrijven.
 • Leer je creatiever schrijven.

 

Successchrijversmindset:

 • Ontdekking van jouw meest heldere visie, waardoor jij een bron van creativiteit voor jouw verhaal aanboort.
 • Leer je jezelf te motiveren.
 • Leer je een inspirerende schrijfomgeving creëren.
 • Leer je jezelf goed te voelen voor én over het schrijfwerk.
 • Leer je belemmerende overtuigingen verwijderen.
 • Leer je negatieve gedachten te neutraliseren of om te turnen.
 • Leer je ‘accountable’ te blijven.
 • Leer je afgesproken deadlines te halen.
 • Leer jij jouw boek werkelijk te manifesteren in plaats van er alleen over te dromen.

 

BONUS:

 • Jouw teksten worden door deskundige ogen meegelezen op begrijpelijkheid en aantrekkelijkheid.
 • Jouw teksten worden door een expert geredigeerd en gecorrigeerd op taal, grammatica én leestekens.

 

De schrijfcoaching vindt volledig online via Zoom plaats. Iedere maand heb je 2 sessies van maximaal 2 uur met mij, waarin we al het bovenstaande zullen behandelen, stap voor stap. In de praktijk zal het schrijfproces meteen beginnen en start je meteen met schrijven.

Nee, de schrijfcoaching is geen dure, luxe schrijfretreat in het buitenland, waar je in 1 of 2 weken een paar hoofdstukken onder begeleiding schrijft en daarna weer thuiskomt en niet weet wat je met de volgende hoofdstukken aan moet.

Je blijft in jouw eigen situatie, binnen jouw eigen beschikbare tijd en onder mijn gefundeerde, praktische én duurzame begeleiding.

Thuis achter je computer, want dát is de plek waar het schrijfproces werkelijk plaatsvindt.

Je creëert jouw boek met mijn hulp vanuit jouw hoofd, jouw hart en jouw ziel, want dát zijn de plekken waar inspiratie werkelijk wordt omgezet in creativiteit. Jouw hoofd voor de ideeën, jouw hart voor jouw passie en liefde, jouw ziel voor jouw boodschap aan de wereld. Dat is de vruchtbare grond van waaruit jouw boek wordt ontsproten.

‘Vertrouw het papier en het papier vertrouwt jou!’

Perdiep Ramesar, jouw meest betrokken & praktische schrijfcoach

Testimonial

“Ik had het zelf kunnen redden om mijn boek te schrijven, maar dan was ik er waarschijnlijk veel langer mee bezig. Dan was het waarschijnlijk een 5-jarenplan, in plaats van een 5-maandenplan. Als ik mijn situatie van toen een cijfer zou geven, dan is dat een 6. Ik was lekker van start, maar na een tijdje kwam de klad erin. Precies op dat moment kwam het aanbod van Perdiep op mijn pad en dat is mijn redding geweest. Met de eerste tips die ik van hem kreeg, had ik in een week al meer geschreven dan de maand ervoor. Mijn transformatie vond plaats door zijn motivatie, accountability én de praktische tips. De laatste 3 van de 13 hoofdstukken moet ik nog schrijven, maar de eerste 15 boeken zijn al verkocht in de pre-sale. De laatste loodjes wegen het zwaarst en ook het perfectionisme in de afronding begint op te spelen. Gelukkig is de ondersteuning van Perdiep ook in deze fase van dezelfde kracht als in het begin, en weet ik zeker dat het niet lang meer duurt of het boek is daadwerkelijk gedrukt. Mijn situatie is nu het cijfer 9 waard!”

Mark Tissink, trainer/consultant IT & persoonlijk leiderschap, ‘Grip op Informatiebeveiliging’

 

“Ik heb nooit twijfels gehad over de kwaliteiten van Perdiep Ramesar. Hij is een talentvolle schrijver en redacteur, dat wist ik al. Hij heeft mijn blogs geredigeerd en ik heb altijd mooi geredigeerde stukken teruggekregen. Het is soms net een klein accent in het verhaal dat het verschil kan maken en Perdiep ziet dat. Het is altijd goed om een ander die verstand van zaken heeft, zoals Perdiep, je stukken te laten lezen voor je het publiceert. Ik schrijf snel en als ik mijn stukken teruglees, lees ik over mijn eigen fouten heen. Ik denk dat iedere ondernemer die een stuk voor zijn of haar bedrijf wil schrijven Perdiep moet inschakelen.”

Nanda Baldew, advocaat.

Wil jij ontdekken of jij ook al jouw belemmeringen kunt overwinnen, ontzorgd kunt worden bij het schrijven én daadwerkelijk kunt starten met het schrijven van jouw boek?

Meld je dan aan voor een gratis Schrijverskennismaking met mij!

 

Testimonials na een Schrijverskennismaking

“Ik was nog niet echt toe aan het schrijven van een eigen boek, maar had wel een paar ideeën, waarvoor ik Perdiep wilde raadplegen. Maar Perdiep liet mij in één gesprek het nut van het schrijven van een eigen boek zien. Gaandeweg het gesprek maakte hij mij steeds enthousiaster en groeide mijn vertrouwen dat ik écht iets heb te vertellen aan de wereld. Nu is het zelfs een concreet plan voor de (nabije) toekomst. Perdiep is professioneel in zijn benadering en adviseert met respect voor je wensen. Tevens weet hij goed raad met je angsten en overtuigingen, die ongetwijfeld de kop opsteken. Ik heb daarom besloten dat ik echt niet zonder zijn hulp aan mijn boek ga beginnen.”

Marja Dettmer, facilitator/trainer & partner Momentum Mastermind

“Ik had niet zo’n heel hoge verwachting, omdat ik al vrij ver ben in weten hoe een boek geschreven wordt en ik geen drempels ervaar op het gebied van schrijven of validiteit van het onderwerp. Mijn gevoel over mijn situatie geef ik rond een 7, maar dat werd een 9 na dit gesprek!

Perdiep vraagt namelijk door op een heel doelgerichte manier. Hij merkt goed op wanneer ik goed voor ogen heb wat ik wil en schakelt dan door naar het vervolg van het proces. Daardoor was het binnen een uur toch mogelijk om al mijn vragen, die meer betrekking hebben op het laatste deel van het schrijfproces, te belichten. Hij geeft overzicht in keuzes die ik kan maken, waar dat relevant voor mij is. Ik heb dus in dat uur veel kunnen verhelderen voor mezelf, ook op vlakken waar ik nog niet bewust mee aan de slag was gegaan. 

Mijn boek zal nu zoveel beter worden. Dat helpt me in mijn missie om er veel mensen laagdrempelig mee te kunnen bereiken.”

Felice Visser, algemeen geestelijk begeleider 

 

“Al jaren speelt het idee om een eigen boek te schrijven al door mijn hoofd, maar wat ik miste was een plan van aanpak. Natuurlijk had ik zelf al wat pogingen gedaan om te beginnen, maar het bleef steeds bij beginnen.. Ik gaf mijn situatie toen het cijfer 4. Ik had me eigenlijk niet gerealiseerd, dat ik in dit proces ook hulp zou mogen ontvangen. Toen ik een bericht zag voor de gratis Schrijverskennismaking, heb ik eerst wel getwijfeld, want dit was toch mijn verhaal, mijn proces? Nog steeds ben ik blij, dat toch een afspraak heb gemaakt met Perdiep. Tijdens de sessie werd mijn idee een concreet plan. Mijn situatie geef ik nu het cijfer 8. Perdiep beschikt over het vermogen om het proces van idee naar plan inzichtelijk, maar ook overzichtelijk te maken. Iedereen met het idee om een boek te schrijven gun ik deze sessie!”

Lilian Schadee, yoga-docent

 

“Ik vond de Schrijverskennismaking motiverend, omdat ik tijdens de sessie meer inzicht kreeg in wat ik zelf wil! De sessie motiveerde mij meer om mijzelf als schrijfster van mijn eigen boek te zien! Perdiep vertelde over hoe hij (nieuwe/aanstormende) schrijvers kon helpen, wat hij voor ze kon betekenen en op welke manieren hij ze kon begeleiden. Dat betekent dus dat je er niet alleen voor staat. Perdiep weet waar hij het over heeft en de sessie heeft mij geholpen om het juiste te doen voor dat moment. Mijn schrijvers wens staat op mijn ‘to-do-lijst’.”

Marie, spiritueel coach & medium

 

 

 

PERDIEP.NL

Onderdeel van R&R VOF
Dordtsestraatweg 592
3075 BN Rotterdam
06 23871782
info@perdiep.nl

 

Hoe schrijf je de beste inleiding voor jouw boek?

Eén van de belangrijkste onderdelen van een boek is de inleiding. Dat geldt vooral bij non-fictieboeken, zoals managementboeken, ondernemersboeken en zelfhulpboeken. De inleiding moet staan als een fundament. De potentiële lezer kijkt naar de cover van jouw boek met de titel, ondertitel en design. Daarna wordt de ‘achterflaptekst’ aan de achterzijde van het boek gelezen. Vervolgens wordt gekeken naar de hoofdstukindeling of inhoudsopgave en daarna komt de inleiding aan de beurt.

De inleiding is dé poort naar de inhoud van het boek

Van het zogenaamde ‘binnenwerk’ van een boek is de inleiding dé poort van de lezer naar de diepere inhoud van jouw boek. Ook al heeft de koper jouw boek inmiddels al gekocht, bij de inleiding haken lezers nog weleens af, omdat de inleiding ze niet verder het boek in trekt. En dat is duizendmaal zonde, want je wilt dat jouw boek wordt gelezen en niet wordt weggelegd om te onder dikke lagen stof te verdwijnen.

Waarom is een inleiding van een boek zo belangrijk?

Een inleiding trekt de lezer verder jouw boek in. Ik noem de inleiding graag ‘Hoofdstuk 0’ of ‘Chapter Zero’. Als je de lezer hebt geboeid met de inleiding, dan gaat de lezer door naar het eerste échte hoofdstuk. Ook weet de lezer na het lezen van jouw inleiding waar ze aan toe zijn. De lezer moet in de inleiding worden bevestigd dat ze het boek terecht hebben gekocht en dat ze zich niet bekocht voelen, omdat de presentatie van het boek grootser was dan de inhoud.

Niet te vage en niet te veel informatie

Maar, let op! De inleiding moet niet te vaag zijn, inhoudsloos of gebabbel. De inleiding moet echter ook niet te veel informatie bevatten, want anders raakt de lezer overvoerd door informatie en raakt zij of hij al bij voorbaat de kluts kwijt.

Maar wat staat er in de inleiding voor jouw boek die werkt, of het nu voor een gratis E-Book is of voor hét boek der boeken van jouw thema?

Hieronder lees je de vier onderdelen wat in de inleiding moet staan, zodat mensen jouw boek zullen verder lezen:

$

1. De inleiding moet een verhaal bevatten

Dat klinkt als een open deur, maar ook ‘Hoofdstuk 0’ moet een verhaal vertellen. Lezers willen graag een verhaal lezen én uitlezen, dus je moet ze ín een verhaal trekken. De inleiding is de start van het verhaal in jouw boek. Dit kan een anekdote zijn, een avontuur, een gebeurtenis of een ervaring die relevant is voor de inhoud van jouw boek. Relevantie is belangrijk, want het verhaal moet wel ergens op slaan. Maar wat ook van belang is, is dat lezer zich in dit verhaal kan herkennen of identificeren. Zodat de lezer denkt of voelt: ‘Hé, dit verhaal, dit boek is voor mij geschreven’. Jouw lezers willen continu weten wat zij aan jouw boek hebben. De inleiding is daar dé aangewezen plek voor.

$

2. De inleiding bevat het ‘Waarom’ van jouw boek

Waarom moet de lezer jouw boek tussen al die andere mooie schrijfsels lezen? Om vervolgens te vertellen waarom jij dit boek schrijft. Misschien heb jij een missie die je in de inleiding kan zetten of een visie die jij wilt delen waarin jouw ‘Why’ duidelijk wordt. Kortom: de lezer komt er tijdens het lezen van jouw inleiding achter waarom hij of zij dit boek leest én waarom jij dit boek schrijft. Beschrijf wat jouw doel is met dit boek.

$

3. Over jou als schrijver

Waarom moet de lezer jouw verhaal serieus nemen? Ben jij een expert of ben jij een ervaringsdeskundige? Heb jij veel geleerd of heb je veel meegemaakt dat je hier deskundig en geloofwaardig over kunt schrijven? Vertel in de inleiding van jouw boek waarom jij dé persoon bent waar de lezer naar moet ‘luisteren’. Vertel in de inleiding wie je bent, wat je doet en waarom je doet wat je doet. Ook hierbij geldt uiteraard: mits het relevant is voor jouw boek. Vertel wat de lezer dient te weten. Kortom: wat nodig is voor jouw verhaal.

$

4. Wat kan de lezer van jouw boek verwachten

Vertel in grote lijnen wat je ‘aanraakt’ in het boek, dus welke onderwerpen of invalshoeken voorbij komen en hoe de hoofdstukken zijn ingedeeld. Globaal weliswaar en zeker niet in detail. Vergeet niet dat er ook een inhoudsopgave voorin jouw boek staat.

Your content goes here.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

Your content goes here. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim.

Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus. Vivamus elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae, eleifend ac, enim. Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus.

Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet. Quisque rutrum. Aenean imperdiet. Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies nisi. Nam eget dui.

Meld je aan voor een gratis Schrijverskennismaking met mij! (Zie over Privacy: https://perdiep.nl/privacybeleid/)
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen. En op de hoogte te blijven van jullie aanbod