Schrijfcoaching

Schrijf jouw eigen boek! Breng jouw dienst, product, methode of verhaal in de wereld, inspireer jouw lezers en word een leider binnen jouw markt.

Vertel mij meer!


Schrijf jouw boek !

Met mijn hulp!

Speciaal voor ondernemers, coaches en trainers met weinig tijd én mensen die hun verhaal of boodschap met de wereld willen delen!

Stel je eens voor, dat je een boek hebt geschreven waarmee je meer klanten aantrekt én daardoor meer winst maakt, omdat mensen jou door jouw boek nóg serieuzer nemen als ondernemer, coach of trainer.

Stel je eens voor, dat jij wordt uitgenodigd als spreker op verschillende podia om jouw verhaal te vertellen over jouw dienst of product, omdat jij als expert een boek op jouw naam hebt staan. Een boek geeft je namelijk een expertstatus!

Hoe zou het voor je zijn, als mensen zich door jouw boek laten inspireren?

Of juist dat je anderen goed helpt door jouw kennis en expertise in een boek te gieten?

Een boek is sinds jaar en dag een effectief middel om veel mensen te bereiken met jouw persoonlijke of zakelijke verhaal.

Beeld jij je eens in hoe jij je voelt, als jij de wereld jouw boodschap in boekvorm nalaat en dat jouw boek nog vele jaren later nog steeds op vele boekenplanken staat.

Maar laat jij je nu tegenhouden door: 

 1. Dat je gelooft dat een boek schrijven héél veel tijd kost.
 2. Dat je denkt dat er niemand op een boek van jou zit te wachten.
 3. Dat je niet weet hoe of waar je moet beginnen, omdat het op een enorme berg werk lijkt.
 4. Dat je geen idee hebt hoe jij jouw idee of gedachte in een boek krijgt.
 5. Dat je je afvraagt hoe jouw lege Word-document een werkelijk boek op Bol.com of in de boekhandel wordt.
 6. En dat je niet weet met wie je in vertrouwen kunt sparren. En die je op een professionele manier achter de broek aanzit, zodat het schrijven ook daadwerkelijk gebeurt.
Meer over mijn beproefde Perdiep.nl Schrijfmethode©!


Wat biedt de schrijfcoaching?

 • Jij schrijft jouw eigen boek in een korte tijd en dat kan al in 4 maanden!
 • Je krijgt persoonlijke hulp bij jouw angsten, belemmeringen en onzekerheden!
 • Je krijgt een concrete structuur voor jouw boek!
 • Je krijgt een passende werkstructuur die past binnen jouw drukke leven!
 • Je krijgt redactie op het vlak van taal, leesbaarheid, opbouw en aantrekkelijkheid!
Schrijfcoach Perdiep Ramesar en Vincent van der Burg - Perdiep.nl

“Het schrijven van een boek is een solistisch traject. Weken, zo niet maanden, ben je bezig met het verwoorden wat er in je gedachten omgaat. Je gaat door de verschillende schrijversfases heen en op die momenten is het heel fijn om een ervaringsgerichte gesprekspartner als Perdiep te hebben. Ik kan Perdiep dan ook van harte aanbevelen.”

Vincent van der Burg, psycholoog, econoom, 'Het Boek voor Coaches'

Schrijfcoach Perdiep Ramesar - Foto Mark Tissink

".....en dan heb je in ene een briljant boek (al zeg ik het zelf). Wat begon als een klein schrijfsel is met de hulp van Perdiep uitgegroeid tot een professioneel boek van 240 pagina's. Een visitekaartje van 2 centimeter dik. De eerste opdrachten komen al binnen doordat ik nu écht als expert in mijn vakgebied wordt gezien. Weten over welk boek het gaat? Zoek op 'grip op informatiebeveiliging' bij jouw favoriete boekleverancier! Dank je wel Perdiep!"

Mark Tissink, expert informatiebeveiliging, ‘Grip op Informatiebeveiliging’

Schrijfcoaching

Schrijfcoaching als missie

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen hun kennis, methode, boodschap of verhaal in boekvorm op inspirerende wijze te schrijven. Zodat ook zij zoveel mogelijk mensen met hun boek kunnen helpen en inspireren. Op deze manier helpen we samen de wereld een stukje mooier te maken, per boek. 

Mijn aanpak is persoonlijk en praktisch. Dit is dan ook de reden dat ik je graag ook beter wil leren kennen. In een Boekschrijfsconsult beantwoord ik jouw vragen over wat er komt kijken bij het schrijven van een boek én kunnen we bekijken of we een match zijn voordat we met elkaar in zee gaan voor het schrijfcoachingstraject. 

Mijn beproefde Perdiep.nl Schrijfmethode©

Mindset

Mindset

Tijdens het unieke schrijfcoachingstraject is veel aandacht voor jouw mindset. Er is persoonlijke aandacht voor jouw persoonlijke situatie en we zullen werken aan jouw angsten, onzekerheden en belemmeringen die jij hebt en gaandeweg tegenkomt tijdens het schrijven van jouw boek. Van belang is in deze Perdiep.nl Schrijftmethode© dat jij je als schrijver goed voelt, waardoor je het fundament creëert voor een Successchrijversmindset. In het traject help ik jou waar nodig met alle persoonlijke ontwikkelingsmethoden die ik beheers: van NLP, meditatie- en visualisatietechnieken, Time Line Therapy en hypnose tot aan loslaatcoaching volgens de Sedona Methode.

Creativiteit

Creativiteit

Writer's blocks bestaan niet, dat heb ik ontdekt. Er is hooguit een moment van inspiratieloosheid, uitstelgedrag of afleiding. Creativiteit dient te stromen en ik help jou in het traject om die vloeiend te houden of om die (weer) op gang te brengen. Er zijn legio manieren om dat voor elkaar te krijgen en ik weet hoe.

Roadmap

Roadmap

Lezers volgen met hun ogen een route, voordat ze besluiten een boek te lezen. En wanneer ze eenmaal lezen, is het van belang om die ogen van begin tot eind te boeien en mee te nemen. In de schrijfcoaching volgen we de ogen van de lezer en werken we aan een goede boekstructuur die bij jou past, maar die ook bij de ideale lezer van jouw boek past. Waar het verhaal stokt, stopt de lezer en ik help jou bij het oplossen van het probleem in de structuur, waardoor de lezer niet te stoppen zal zijn. Jij krijgt de juiste routekaart voor jouw boek. 

Tijd

Tijd

Tijd is misschien wel ons meest waardevolle bezit dat we nooit meer terug kunnen krijgen. Daarom is het belangrijk om goed, zorgvuldig en efficiënt met jouw tijd om te gaan. Want jij hebt namelijk misschien wel een onderneming, baan en gezin. Waar haal je dan de tijd vandaan om een boek te schrijven? Uit een gezonde en efficiënte werkstructuur, die ik jou help ontdekken. Mits je het commitment hebt. Ook op momenten van intense drukte. Als jij het wilt, komt het goed en ik zal jou daarbij helpen. Je krijgt de werkstructuur en het timemanagement die bij jou passen én die goed voelen voor jou.

Accountability

Accountability

Ik ben geen strenge meester, maar wel let er wel op jij jouw schrijfwerk efficiënt en op tijd doet. Ik ben tijdens het schrijfcoachingstraject jouw persoonlijke stok achter de deur. Ik let er op dat jij jouw hoofdstukken schrijft, maar ook dat jij je niet over de kop werkt. Mocht er iets spelen waardoor het niet lukt te schrijven, dan bekijken we samen of we dat kunnen oplossen. In ieder geval zorg ik ervoor dat je blijft schrijven aan jouw eigen boek.

Eigenaarschap

Eigenaarschap

Bij het onderdeel Eigenaarschap werken we al vroeg in het traject aan het (durven) naar buiten treden over jouw boek. Kortom, het bekend maken aan mensen in jouw omgeving en stap voor stap verder in de kringen daaromheen dat jij een boek schrijft. We gaan het hebben over meelezers en 'cheerreaders'. We gaan het hebben over het beschermen van je 'kindje', zoals schrijvers vaak hun manuscript beschouwen. We gaan het hebben over design en het uiteindelijk uitgeven van jouw eigen boek. Ook adviseer ik jou over de 'spinoff' van jouw boek. Oftewel, alles wat dankzij jouw boek nog meer aan opdrachten, coaching, training, lezingen, interviews, Ted-talks en daardoor meer omzet en dus winst kan opleveren.   

BONUS: Dé unieke Schrijvers Meetup

Iedere twee maanden houd ik een online Schrijvers Meetup waarvoor alle schrijvers in het Schrijvershuis van Perdiep.nl worden uitgenodigd. Zie het als een mastermind van gelijkgestemde auteurs, waarbinnen we elkaar spreken, helpen en inspireren over het schrijverschap en waar je als schrijver tegenaan loopt. Er wordt samen gelachen, gehuild, getroost en er worden successen gevierd. Bovendien komt er elke keer een thema aan bod dat interessant is voor elke schrijver. Al mijn schrijvers worden hiervoor uitgenodigd, de beginners, de gevorderden en de schrijvers die hun boek al hebben gepubliceerd en verkopen. Een zeer waardevol middel tegen 'schrijverseenzaamheid', want in de tweemaandelijkse Schrijvers Meetups blijkt dat je niet de enige bent en dat je naast mij aan je zijde ook andere schrijvers achter je hebt staan, die de klappen van de zweep kennen.

Wat anderen zeggen over de schrijfcoaching.....

Schrijfcoach Perdiep Ramesar - Foto Wesley van Eijndhoven

Wesley van Eijndhoven, marketeer

Ik heb altijd al een boek willen schrijven, maar (vanwege wat voor reden dan ook) nooit de stap genomen. Gebrek aan tijd? Een te hoge drempel om te beginnen? Geen idee. Ik weet wel wat de uiteindelijke katalysator is geweest voor het daadwerkelijk schrijven van mijn boek. Dat is namelijk Perdiep geweest.
Toegegeven, toen ik de eerste keer met Perdiep sprak was ik wel een beetje sceptisch. Waar gaat deze persoon, die ik nog niet ken, mij dan mee helpen?
Uiteindelijk dacht ik: "Ik ga het gewoon doen. Ik wil het al een tijdje en nu is gewoon de kans om het onder begeleiding te doen. Met een stok achter de deur die me net dat zetje in de rug kan geven dat ik nodig heb".
Ik kan je zeggen dat de samenwerking aangaan met Perdiep, misschien wel de beste keuze is die ik het afgelopen jaar heb gemaakt.
Perdiep is niet alleen ontzettend kundig, maar vooral ook erg betrokken bij je proces. Haast iedereeen kan een boek schrijven. Al heb je soms gewoon een beetje hulp nodig.... van Perdiep natuurlijk!

Schrijfcoach Perdiep Ramesar - Foto Paul Akkermans

Paul Akkermans, gezondheidszorg-technoloog, 'Ontzitten'

Ik liep al langer met het idee om een boek te schrijven, maar vond het lastig om daadwerkelijk te beginnen. Met name de onwetendheid rondom zo'n traject en wat er allemaal bij komt kijken, hielden me tegen. Toen kwam ik via een zakenrelatie Perdiep tegen en hebben we online een eerste kennismaking gehad. Daarin kon Perdiep kort en helder uitleggen wat een schrijftraject inhoud en hij verzekerde mij dat ik in vier tot vijf maanden een boek zou kunnen schrijven. Dat wilde ik wel eens zien. Het leek me het proberen waard. In september 2021 ben ik dan ook daadwerkelijk gestart en warempel: eind december was mijn boek inhoudelijk klaar! Perdiep heeft mij goed begeleid tijdens dit traject door de regelmatige online meetings en vlotte communicatie tussendoor. Het redigeren van de teksten en het beantwoorden van praktische vragen, hebben er samen met de motivatie en 'stok achter de deur', voor gezorgd dat ik het als een prettig traject heb ervaren.

Achteraf is het me dan ook erg meegevallen en kan ik het iedereen aanraden. Ik sluit dan ook zeker niet uit dat het bij één boek blijft.

Jeroen Lampe review

Jeroen Lampe, businesscoach, 'Van 0 naar 10.000 klanten'

 Perdiep maakt schrijvers van mensen met een verhaal.

Als je dit leest overweeg je wellicht een boek te schrijven.

Maar.. hoe pak ik dat aan? En waar haal ik die tijd vandaan? Wat nou als het tegen zit?

Perdiep geeft je antwoorden, vertrouwen en veel meer zodat het lukt.

Alles wat in je hoofd zit, komt met zijn methode op een heel fijne en snelle manier op papier.

Met zijn professionaliteit en persoonlijke drive voor jouw boek maakt Perdiep het verschil.

Twijfel niet en maak eens kennis met Perdiep.

Pas wel op, het ergste wat kan gebeuren is dat je na zes maanden zomaar een boek hebt!

Meld je aan voor het Boekschrijfconsult en ontvang een flinke korting op jouw schrijfcoachingstraject!

Schrijcoaching
€ 5000,-
*€ 3997,- (excl. BTW)

SCHRIJFCOACHING

*Prijs geldt voor 2024

 • Ontvang een extra speciale korting die ik alleen bied tijdens het Boekschrijfconsult!
 • Plus een extra korting als je op korte termijn beslist!
 • Betaling in 2 termijnen mogelijk.


Wat krijg jij concreet tijdens de schrijfcoaching?

Schrijftechniek:

 • Ontdek je hoe je een schrijfstructuur opzet.
 • Maak je een werkend schrijfschema.
 • Maak je een hoofdstukindeling.
 • Schrijf je nóg beter Nederlands.
 • Schrijf je nóg creatiever.

 

Successchrijversmindset:

 • Ontdek jij samen met mij jouw meest heldere visie, waardoor jij een bron van creativiteit voor jouw verhaal aanboort.
 • Ontdek je samen met mij hoe je jezelf motiveert.
 • Vind je uit hoe je een inspirerende schrijfomgeving creëert.
 • Ontdek je samen met mij hoe je jezelf goed voelt en goed blijft voelen vóór én over het schrijfwerk.
 • Verwijder je samen met mij belemmerende overtuigingen.
 • Neutraliseer en turn jij samen met mij jouw negatieve gedachten om.
 • Blijf je ‘accountable’ voor het schrijfwerk.
 • Haal jij je afgesproken deadlines.
 • Manifesteer jij jouw boek werkelijk in plaats van er alleen over te dromen.

 

EXTRA'S:

 • Jouw teksten worden door mijn deskundige ogen meegelezen op begrijpelijkheid en aantrekkelijkheid.
 • Jouw teksten worden door mij als jouw eerste redacteur geredigeerd en gecorrigeerd op taal, grammatica én leestekens.

De schrijfcoaching vindt volledig online via Zoom plaats. Iedere maand heb je 2 sessies van maximaal 2 uur met mij, waarin we al het bovenstaande zullen behandelen, stap voor stap. In de praktijk zal het schrijfproces meteen beginnen en start je meteen met schrijven.


Hoe werken we samen?

Of je nu een zakelijke boek schrijft, een persoonlijke verhaal of een creatieve fictie verhaal, in alle gevallen is een persoonlijke en betrokken begeleiding waardevol. Daarom vinden we het heel belangrijk om samen te onderzoeken of we een klik hebben. Dit kunnen we het best doen in een 1-op-1 gesprek dat we het Boekschrijfconsult noemen. Meer informatie hierover? lik op de knop hieronder. 

Heb je vragen? 

                   

Q&A Schrijfcoaching

Is de schrijfcoaching live of online?

De schrijfcoaching is online via Zoom, zodat jij relaxt op een plek waar jij wilt jouw coaching krijgt. Je hoeft hiervoor niet te reizen, geen reiskosten te maken en je kunt lekker vanuit huis werken aan jouw boek.

Gaat de schrijfcoaching over schrijven of over coaching?

De naam zegt het al: het gaat over allebei. In mijn unieke en beproefde ‘Perdiep.nl Schrijfmethode©’ combineer ik mijn schrijfkennis, schrijfervaring en schrijfvaardigheden met mijn scholing, training en ervaring in verschillende persoonlijke ontwikkelingsmethoden. Ja, ik lees de tekst en kijk daar serieus naar. Maar als getraind coach ben ik gespecialiseerd in het oplossen van schrijfangst. En help ik jou bij het overwinnen van je persoonlijke belemmeringen.

Hoe lang duurt een sessie?

Een schrijfcoachingssessie duurt maximaal 2 uur per twee weken. Het kan zijn dat schrijvers een uur volmaken en anderen de volledige twee uren. Er zijn ook schrijvers die in plaats van twee per twee weken 1 uur per week inplannen, omdat dit beter bij hen past. De planning maken we in overleg met elkaar en ik kan daarin flexibel zijn. Mocht het niet lukken, dan zal ik daar uiteraard open en eerlijk over communiceren.

Hoe lang duurt een schrijfcoachingstraject?

De duur van een schrijfcoachingstraject is afhankelijk van welke type boek je wilt schrijven. Voor een boek voor je onderneming duurt een traject 4 maanden. Een kinderboek 6 maanden. Voor fictie, non-fictie en (auto)biografische verhaal bieden we een jaartraject.

Kost het schrijven van een boek veel tijd?

Het kost de tijd die het nodig heeft, maar mijn ‘Perdiep.nl Schrijfmethode©’ voorziet daarin. Mijn methode is zo opgebouwd dat het schrijven van een boek kan, naast een druk leven met een baan, onderneming en gezin. Uit ervaring van mijn schrijvers blijkt dat dit goed in te passen is in het dagelijkse leven. Timemanagement is hierbij geboden, waarbij ik jou ook zal adviseren tijdens het schrijfcoachingstraject. Er zijn schrijvers die maximaal een uur per dag besteden aan het schrijven en er zijn er die uren achtereen kunnen schrijven. Het lukt ze allemaal om hun manuscript in 4 maanden, of zelfs korter, te voltooien.

Geef jij mijn boek ook uit?

Nee, ik geef geen boeken uit, want ik ben geen uitgever. Ik adviseer jou wel op het vlak van uitgeven, vormgeving, tekstcorrectie en de zakelijke afhandeling van een boek.

Lees jij de teksten?

Ja, ik lees alle teksten voor het boek dat je schrijft in het schrijfcoachingstraject. Ik ben als het ware jouw eerste redacteur en ik lees jouw teksten na op taal, opbouw, leesbaarheid en aantrekkelijkheid. Nadat je het manuscript klaar hebt, adviseer ik je wel om een onafhankelijke tekstcorrector een keer jouw tekst te laten nalezen voor de fijne correctie. Foutjes zullen er altijd in een boek staan, maar je kunt beter zoveel mogelijk voorkomen dan achteraf balen. Een onafhankelijk paar ogen zien de teksten voor het eerst met een frisse blik en diegene ziet misschien nog zaken qua taal die nog beter kunnen. Ik heb tekstcorrectors en eindredacteuren in mijn netwerk die ik jou tegen die tijd van harte zal aanbevelen.

Hoe zit het met design?

Het design (cover en backcover), de vormgeving (binnenwerk) en illustraties ga jij over. Ik kan jou daar wel binnen het schrijfcoachingstraject over adviseren. Hiervoor heb ik ook professionals in mijn netwerk die ik jou van harte kan aanbevelen.

Kost het schrijven en publiceren van een boek veel geld?

Het schrijven en publiceren van een boek kost tijd, energie en geld. Als je kijkt naar de totale kosten, dan geven mijn schrijvers totaalbedragen uit tussen de 5.000 tot 6.000 euro uit voor het uitgeven van hun boek. Naast de schrijfcoaching zijn er ook andere kosten, zoals vormgeving, design, tekstcorrectie en een paar regelzaken. De BTW is zakelijk aftrekbaar. Ben je bereid om de investering te maken, dan is een Schrijversconsult zeker interessant, omdat ik jou in dit gesprek een hoge korting aanbied.

Kun je ook losse schrijfcoachingsessies bij jou boeken?

Nee, maar een verkort traject-op-maat kunnen we zeker met elkaar overleggen. Als je dit wilt, stuur mij dan een e-mail naar info@perdiep.nl.

Help je ook bij het schrijven van artikelen?

Ja, dat doe ik ook. Als je belangstelling hebt, kun je mij een e-mail sturen naar info@perdiep.nl.

Welke klanten passen minder goed bij mij?

Klanten kunnen van mij toewijding verwachten als ze bij mij in het schrijfcoachingstraject komen. Alleen dan zijn we er nog niet! Van de klant verwacht ik dat zij ook toegewijd zijn en hun deel van de afspraken nakomen. Deze samenwerking geeft ook het beste resultaat. Ik ben dé beste schrijfpartner voor de beste schrijvers. Ik bied al mijn kennis, ervaring en vaardigheden tijdens de schrijfcoachingstrajecten.