Schrijfcoaching - Perdiep.nl
Schrijfcoach Perdiep Ramesar
11/01/2022
0

Schrijfcoaching: Meditatie als schrijfcoaching? Wat?!

11/01/2022
0

Meditatie

In mijn schrijfcoachingstrajecten gebruik ik geregeld meditatie- en visualisatietechnieken om mijn schrijvers te helpen hun belemmeringen te neutraliseren of te overwinnen. Zelf mediteer ik ook. Tegenwoordig zelfs drie keer per dag. Eerder deed ik dat één of twee keer per dag. Nu drie keer.
Ik ben een combinatie van meditaties aan het uitproberen. Kijken of ik het volhoud en of ik effect merk in mijn dagelijkse leven en werk. Ik deel graag met jou welke meditaties ik nu doe. Wellicht heb jij er ook wat aan.

'6 Phase Meditation'

's Morgens meteen na het wakker worden, luister ik sinds een paar dagen de geleide '6 Phase Meditation'. Mindvalley-oprichter Vishen Lakhiani heeft een mooie meditatie/visualisatie samengesteld in 6 fasen: liefde & compassie, geluk & dankbaarheid, vergeving, toekomstvisualisatie, dagvisualisatie en de zegening.
Deze meditatie is via de app van Mindvalley te vinden. Lakhiani heeft ook een mooi boek geschreven over de '6 Phase Meditation'. Deze meditatie staat ook op YouTube:


'Transcendente Meditatie'

's Middags doe ik - meestal samen met mijn lief Bindia Ramcharan - Transcendente Meditatie. Deze doe ik al sinds 2017. Dat is een vorm van mantra-meditatie die ervoor zorgt dat je helemaal blanco wordt in je hoofd en laag voor laag zaken oplost. Het effect is meer focus, rust en helderheid. Deze vorm van meditatie is te leren via Transcendente Meditatie Nederland bij één van de TM-leraren in Nederland. Ik heb deze training in 2017 gevolgd.

'Vergevingsmeditatie'

's Avonds vlak voor het slapen luister ik naar de geleide 'Vergevingsmeditatie' van mijn lief, empowermentor en hypnotherapeut Bindia Ramcharan. Een prachtige meditatie om negatieve gedachten, gevoelens en emoties los te laten door anderen of jezelf te vergeven en daarmee weer rust in je hoofd en hart te krijgen. Deze geleide meditatie werkt met het onderbewuste en lost daar negatieve zaken op door vergeving. Deze 'Vergevingsmeditatie' is verkrijgbaar bij de Vergevingshypnose via de website van Bindia.nl. Zeker aan te raden!

Verder ben ik ook getraind in andere visualisaties en meditaties, zoals Vipassana Meditatie (Vipassana Meditatie Nederland), maar die doe ik niet dagelijks.

En jij?

Ken jij deze meditaties? Welke?
Mediteer jij ook?
Ik ben benieuwd!

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens mijn schrijfcoachingstrajecten - afhankelijk van de vraag van de schrijver - gebruik ik ook meditaties en visualisaties. Ik combineer in mijn schrijfcoaching schrijfvaardigheid en - ervaring met persoonlijke ontwikkelingsmethoden, zoals NLP, Time Line Therapy, Hypnose, Provocatieve Coaching, meditatie- en visualisatietechnieken.

Belangstelling voor het schrijven van jouw eigen boek?
Meld je dan aan voor een nu tijdelijk GRATIS Schrijversconsult via: https://perdiep.nl/schrijversconsult.

Reacties