Perdiep Ramesar & Bindia Ramcharan

1920 x 1000

Over ons

Onze missie

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen te helpen hun kennis, methode, boodschap of verhaal in boekvorm op inspirerende wijze te schrijven. Zodat ook zij zoveel mogelijk mensen met hun boek kunnen helpen en inspireren. Op deze manier helpen we samen de wereld een stukje mooier te maken, per boek.

Ons team

500 * 333

Perdiep 

Schrijfcoach & schrijftrainer - Het Schrijvershuis

Perdiep vertelt


500 * 333

Bindia

Creatieve (online) programmamaker - Het Schrijvershuis

Over Bindia 


Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

"Ik kan je zeggen dat de samenwerking aangaan met Perdiep, misschien wel de beste keuze is die ik het afgelopen jaar heb gemaakt."

Wesley van Eijndhoven - Marketeer
Schrijfcoach Perdiep Ramesar - Foto Wesley van Eijndhoven
Ms. Nameless
Add Your Stars
"Perdiep denkt goed mee, reflecteert, helpt je verder, is betrokken en is een bijzonder fijne steun in de rug."
Anneke Houtman - 'Ontvoerd in de jungle'  - Communicatie & Events Stichting De Ondergrondse Kerk
Anneke Houtman - Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK)
Ms. Nameless
Add Your Stars
"Perdiep kon kort en helder uitleggen wat een schrijftraject inhoudt en hij verzekerde mij dat ik in vier tot vijf maanden een boek zou kunnen schrijven. Dat wilde ik wel eens zien."
Paul Akkermans - 'Ontzitten' - Gezondheidszorgtechnoloog & ontwerper/producent van balanskruk Balergo
Schrijfcoach Perdiep Ramesar - Foto Paul Akkermans
Ms. Nameless
Add Your Stars
260 x 260

Perdiep

Mijn naam is Perdiep Ramesar en ik ben jouw meest betrokken & praktische schrijfcoach en schrijftrainer bij het schrijven van jouw boek. Tijdens het schrijfproces ben ik jouw beste schrijfpartner.

Lezen en schrijven zijn mijn hobby’s, maar ik heb daar ook mijn vak van gemaakt. Ik schreef al vanaf jonge leeftijd korte verhalen en poëzie, werd hoofdredacteur van de schoolkrant op de middelbare school en werd journalist voor lokale, regionale en landelijke kranten.

Tijdens die carrière schreef ik twee boeken: ‘Haagse Generaties, een waaier van culturen’ (uitgave: Stichting Ouderen Aan Het Woord) over het leven in de stad Den Haag van tien verschillende Haagse families van minstens drie generaties en ‘Slaven in de Polder’ (uitgeverij Atlas, samen met collega Martijn Roessingh) over mensenhandel en prostitutie van en naar Nederland. Ik schrijf nog steeds artikelen in opdracht van instanties.

Sinds 2019 ben ik een nieuwe carrière gestart op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, eerder met ons bedrijf Dagelijks Geluk als gecertificeerd coach. En sinds 2021 ben ik fulltime als schrijfcoach en schrijftrainer werkzaam in ons bedrijf Het Schrijvershuis - Perdiep.nl.

Als schrijver heb het in al die jaren allemaal meegemaakt: slechte dagen, writer’s blocks (waarvan ik erachter kwam dat die niet bestaan!), uitstelgedrag, inspiratie, flow, of juist niet. Ik heb het volledige schrijfproces vele keren mogen doorleven, waardoor ik weet wat jij als schrijver van jouw boek meemaakt, doormaakt én waar ik jou bij kan helpen.

Mijn ervaring als schrijver combineer ik met mijn vaardigheden, opleidingen en ervaring als coach in de persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor kan ik jou als schrijver van jouw boek zowel helpen met taal, schrijftechniek en schrijfstructuur, als met jouw persoonlijke proces en belemmeringen tijdens het schrijven.

Ik help jou graag om jouw verhaal de wereld in te brengen.

Kan ik jou ook helpen bij het schrijven? 


Plan een GRATIS kennismaking met mij!

&

260 x 260

Bindia

Mijn bijdrage aan Het Schrijvershuis vervul ik mijn intentie om diensten te creëren die de schrijver in jou inspireren en motiveren om je creativiteit expressie te geven én ervoor te gaan. Zoals de bekende Amerikaanse dichteres Maya Angelou het zo mooi heeft gezegd: "Creativiteit vraagt moed". Wil je meer weten over mijn werkzaamheden? Of heb je ideeën, tips of wensen over hulp die jij als (aspirant)-schrijver graag zou willen? Neem dan gerust contact op met mij.