Over Perdiep Ramesar


Perdiep Ramesar

'Per boek de wereld

een stukje mooier

maken,

dat is mijn missie!'

Missie

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen hun kennis, methode, boodschap of verhaal in boekvorm op inspirerende wijze te schrijven. Zodat ook zij zoveel mogelijk mensen met hun boek kunnen helpen en inspireren. Op deze manier helpen we samen de wereld een stukje mooier te maken, per boek.

Meer over mij.....

Over Perdiep Ramesar

Mijn naam is Perdiep Ramesar en ik ben jouw meest betrokken & praktische schrijfcoach bij het schrijven van jouw boek. Tijdens het schrijfproces ben ik jouw beste schrijfpartner.


Lezen en schrijven zijn mijn hobby’s, maar ik heb daar ook mijn vak van gemaakt. Ik schreef al vanaf jonge leeftijd korte verhalen en poëzie, werd hoofdredacteur van de schoolkrant op de middelbare school en werd journalist voor lokale, regionale en landelijke kranten.


Tijdens die carrière schreef ik twee boeken: ‘Haagse Generaties, een waaier van culturen’ (uitgave: Stichting Ouderen Aan Het Woord) over het leven in de stad Den Haag van tien verschillende Haagse families van minstens drie generaties en ‘Slaven in de Polder’ (uitgeverij Atlas, samen met collega Martijn Roessingh) over mensenhandel en prostitutie van en naar Nederland. Ik schrijf nog steeds artikelen in opdracht van instanties.


Sinds 2019 ben ik een nieuwe carrière gestart op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, eerder met mijn bedrijf Dagelijks Geluk als gecertificeerd coach. En sinds 2021 ben ik fulltime als schrijfcoach en schrijftrainer werkzaam in mijn bedrijf Perdiep.nl.


Als schrijver heb het in al die jaren allemaal meegemaakt: slechte dagen, writer’s blocks (waarvan ik er achter kwam dat die niet bestaan!), uitstelgedrag, inspiratie, flow, of juist niet. Ik heb het volledige schrijfproces vele keren mogen doorleven, waardoor ik weet wat jij als schrijver van jouw boek meemaakt, doormaakt én waar ik jou bij kan helpen.


Mijn ervaring als schrijver combineer ik met mijn vaardigheden, opleidingen en ervaring als coach in de persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor kan ik jou als schrijver van jouw boek zowel helpen met taal, schrijftechniek en schrijfstructuur, als met jouw persoonlijke proces en belemmeringen tijdens het schrijven.


Ik help jou graag om jouw verhaal de wereld in te brengen.