over perdiep

Als jonge jongen was ik al gek op lezen en schrijven. Een boekenwurm als ik was en nog steeds ben, las en lees ik nog steeds heel veel, non-fictie en fictie. Zelf heb ik de eer om naast mijn jarenlange loopbaan als journalist voor de krant, ook twee boeken op mijn naam te hebben staan. Nu is het mijn tijd om iets terug te doen. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om hun kennis, methode, boodschap of verhaal in boekvorm te schrijven.

Mijn naam is Perdiep Ramesar en ik ben jouw meest betrokken & praktische schrijfcoach bij het schrijven van jouw boek. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen hun kennis, methode, boodschap of verhaal in boekvorm op inspirerende wijze te schrijven. Zodat ook zij zoveel mogelijk mensen met hun boek kunnen helpen en inspireren. Op deze manier helpen we samen de wereld een stukje mooier te maken. Dat begint bij het schrijven van jouw verhaal en in dat proces ben ik jouw beste schrijfpartner!

Lezen en schrijven zijn mijn hobby’s, maar ik heb daar ook mijn vak van gemaakt. Ik schreef al vanaf jonge leeftijd korte verhalen en poëzie, werd hoofdredacteur van de schoolkrant op de middelbare school en werd journalist voor lokale, regionale en landelijke kranten.

Tijdens die carrière schreef ik twee boeken: ‘Haagse Generaties, een waaier van culturen’ (uitgave: Stichting Ouderen Aan Het Woord) over het leven in de stad Den Haag van tien verschillende Haagse families van minstens drie generaties en ‘Slaven in de Polder’ (uitgeverij Atlas, samen met collega Martijn Roessingh) over mensenhandel en prostitutie van en naar Nederland. Ik schrijf nog steeds artikelen in opdracht van instanties.

Sinds 2019 ben ik een nieuwe carrière gestart op het vlak van persoonlijke ontwikkeling, in mijn andere bedrijf Dagelijks Geluk als opgeleide coach. Daar past schrijfcoaching perfect bij.

Hoe ik mijn carrière-transformatie heb beleefd, kun je lezen in één van mijn eigen E-Books van Dagelijks Geluk: ‘Van Onzichtbaar naar Zichtbaar’. Daarin beschrijf ik hoe ik na mijn dramatische ontslag – mijn eigen ‘Carrière Catastrofe’ – in de journalistiek in 2014 weer regie terugpakte op mijn leven, en mijn leven weer op de rails kreeg.

Ik heb het in al die jaren allemaal meegemaakt: slechte dagen, writer’s blocks (waarvan ik er achter kwam dat die niet bestaan!), uitstelgedrag, inspiratie, flow of juist niet. Ik heb het volledige schrijfproces meerdere malen mogen doorleven, waardoor ik weet wat jij als schrijver van jouw boek meemaakt, doormaakt en waar ik jou bij kan helpen.

Mijn ervaring als schrijver combineer ik met mijn vaardigheden, opleidingen en ervaring als coach in de persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor kan ik jou als schrijver van jouw boek zowel helpen met taal, schrijftechniek en schrijfstructuur als jouw persoonlijke proces en belemmeringen tijdens het schrijven.

Ik help jou graag om jouw verhaal de wereld in te brengen!

Warme groeten,
Perdiep Ramesar.

Perdiep.nl

(Onderdeel van Deep Consultancy)

Dordtsestraatweg 592

3075 BN ROTTERDAM

Tel. +31(0)6-23871782

E-mail: info@perdiep.nl

Meld je aan voor een gratis Schrijverskennismaking met mij! (Zie over Privacy: https://perdiep.nl/privacybeleid/)
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Ik geef toestemming om extra tips te ontvangen. En op de hoogte te blijven van jullie aanbod